Peliesittelyssä: Houkutus

Houkutuksen maailma on muistuttaa hyvin paljon tosielämää, ihmiset, eläimet ja luonto ovat tuttuja omasta elämästämme, mutta poikkeuksena tosielämään, houkutuksessa ei tunneta maita, kieliä eikä uskontoja.

Houkutuksessa on olemassa uksi ainoa maa Sidian, jonne on kehittynyt monta kaupunkia. Yksi siellä sijaitsevista kaupungeista on Ceonrad, joka on hyvin sivistynyt ahkerine asukkaineen, jotka viljelevät suuria peltoja. Lisäksi kaupungissa on paljon erilaisia kauppoja joissa myydään ruokaa ja aseita. Kaupunkiin mahtuu laaja kirjo ammatteja, ja voitkin itse päättää hahmosi ammatin, mutta kiellettyä kuitenkin on nimetä itseään kuninkaalliseksi tai ylipäälliköksi jne. Ceonrad ei siis ole kuningaskunta, eikä siellä myöskään ole armeijaa tai aatelisia.

Ceonrad on todella suuri kaupunki, jossa on paljon elämää. Kaduilla kulkee hiiliautoja, hevosrattaita ja paljon ihmisiä. Kadun varsilla leipomoita ja kapakoita, joissa voi pistäytyä. Mukulakivillä päällystetyilla ja öljylampuilla valaistuilla kaduilla on mukavaa tallustella. Kaupunkia voisi kutsua ekokaupungiksi, sillä siellä ei ole käytössä laisinkaan sähköä ja autotkin toimivat hiilellä. Viestittely hoituu musteella kirjoitetuilla kirjeillä. Kaikki matkustus hoituu luotoystävällisesti höyryjunalla, hiiliautoilla, hevoskärryillä tai polkupyörällä.

Ceonradia ympäröivä luonto on vuorista ja metsikköistä, leveä joki kulkee vuorilla ja metsässä laskeutuen kaupunkiin, jossa joki haarautuu useaan pienempään jokeen ja jatkuu pitkälle pohjoiseen.

Sidian on leudon ilmaston maa, jossa ei koskaan ole pakkasta, alhaisin mitattu lämpötila on 4 celsiusta. Oikeankin maailman tavoin syksy ja talvi on sateista aikaa ja kevät ja kesä vähäsateisia ja mukavan lämpimiä. Ilmasto on juuri ominainen maanviljelylle. Ceonradin lunnossa liikkuu kaikille tuttuja eläimiä niin huuhkajat pelit ja pikkulinnut sekä ilvekset.

Kulttuuri

Kulttuuri on Ceonradissa aivan omanlaisensa. Maassa on olemassa yksi yleiskieli, jota lapsille opetetaan, mutta vain rikkaiden lapsilla on kotiopettaja opettamassa kirjoittamista ja lukemista. Naisten ja miesten asema on epätasa-arvoinen ja usein naisten ajatellaan olevan heikompia kuin miehet. Muutoinkin naisia tuomitaan helposti lortoiksi, jos he liikkuvat miesten kanssa ja varattuja naisia epäillään ja väitetään pettäjiksi. Naisten on myös vaikeampi saada töitä. Kuitenkin Ceonrad on kuitenkin suvaitsevainen ja kaikki seksuaalisuudet ovat tervetulleita.

Ceonradissa ei ole uskontoa, mutta jokainen voi halutessaan keksiä hahmolleen uskonnon. Ceonradissa järjestetään paljon juhlia, esimerkiksi avioliiton tai lapsen syntymän johdosta. Juhlien suuruun riippuu hyvin paljon järjestäjä perheen taloudellisesta tilanteesta.

Magiaa koko Sidianin maassa ei ole tai jos on niin magiaa omaavat henkilöt pysyvät asiasta vaiti, jotta eivät joudu roviolle poltettaviksi noituudesta. Jos pelin ja juonen edetessä tulee muutoksia kulttuuriin ne kirjataan välittömästi.

Hahmot

Pelihahmot houkutuksessa ovat tavallisen näköisiä, tavallisia ihmisiä joilla joko on tai ei maagisia taitoja. Ihmiset ovat hyvin realistisia tapojen ja ulkonäökin suhteen. Pukeutumisessa ja ulkonäössä on vaikutteita viktoriaanisesta tyylistä, myös steampunk on vahvasti esillä. Naisten päällä nähdään usein koristeellisia höyhenhattuja, korsetti ja suuri pöyhkeä mekko. Miehillä suosittu pukeutumistyyli on puku ja silinterihattu. Värimaailma on maanläheistä, rikkailla asusteina kulta- ja hopeakoruja. Jotkut onnekkaat ovat saattaneet myös löytää timantteja ja rubiineja läheisistä kaivoksista.

Vaikka hahmot pyritään pitämään mahdollisimman normaalin näköisinä, poikkeuksia mahtuu aina mukaan, esimerkiksi hahmolla voi olla:

1. Tatuointi, mutta se ei saa olla provosoiva.

2. Lävistys, määrällä ja paikalla ei väliä.

3. Arpia, puuttuvia raajoja.

4. Silmät ja hiukset saavat olla minkäväriset tahansa, mutta pupillin tulee olla musta (sokeat ja albinot ovat poikkeus).

Hahmon tulee kuitenkin näyttää selvästi ihmiseltä eli ylimääräisiä silmiä tai korvia eikä myöskään esimerkiksi siipiä voi olla.

Hahmojen kuvina voidaan käyttää piirrettyjä kuvia, tekijänoikeudet tulee muistaa ottaa huomioon. Oikeita valokuvia ei siis saa käyttää.

Houtuksessa saat tehdä itsellesi maksimissaan 10 hahmoa, raja on asetettu jotta peliin ei tule hahmoja joilla ei koskaan pelata. Ceonradissa on niin sanottuja sivuhahmoja joilla ei ole pelaajaa, mutta ovat olennaisa juonen kannalta.